Computerklas

In onze computerklas staan 13 computers.
Deze zijn aangesloten op een snelle internetverbinding. De leerlingen werken meestal per twee aan een computer. Dit zorgt ervoor dat ze leren samenwerken en van elkaar kunnen leren.  Er is ook en beamer met groot scherm, zodat de leerlingen de opdrachten gezamenlijk kunnen volgen.

ICT (Informatie en Communicatie Technologie) is een interessant didactisch middel. De leerlingen gebruiken het om zelfstandig te oefenen, te leren en hun ideeën creatief vorm te geven. Met behulp van ICT leren de leerlingen informatie opzoeken en gebruiken zij het om informatie voor te stellen en te communiceren.
Oefeningen en opdrachten kunnen aangepast worden aan het niveau van elke leerling. Zo kan elke leerling op zijn niveau werken.

Ook mediawijsheid komt aan bod. We geven de nodige aandacht aan het veilig werken met internet en leren de leerlingen kritisch te staan ten opzichte van dit medium.

Onze leerkrachten scholen zich voortdurend bij om de evolutie van het computergebruik op didactisch gebied bij te houden.

Print Friendly, PDF & Email